Nieuws, 30-08-2024

Nieuws, 30-08-2024

Woensdag 28 augustus 2024

Beste ouders,
 
Wat hebben we een fijne eerste week gehad met elkaar. De kinderen lopen enthousiast en blij door de school en iedereen is alweer een beetje gewend aan elkaar. We hopen dat we er met elkaar een fijn schooljaar van gaan maken!
De algemene nieuwsbrief zal dit schooljaar om de week op vrijdag op de app worden gezet, zodat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en gebeurtenissen in en rond de school. 
Aanstaande maandag zullen de kinderen de nieuwe schoolgids mee naar huis krijgen.
 
 
Start van de dag:
 
Aan de start van het nieuwe schooljaar brengen we graag het belang van het op tijd op school komen van uw kind(eren) onder uw aandacht.
Net als u willen wij het allerbeste voor uw kind! Aan de start van de dag is het contact met ieder kind afzonderlijk en de leerkracht van belang. Hoe komt uw kind de klas binnen en daar aanacht voor krijgen van de leerkracht maakt voor uw kind een goede start van de schooldag.
 
Wist u dat...
Een kind zich heel ongemakkelijk voelt als het te laat een klas binnenkomt?
Dat dit de rest van de dag van invloed is op het leerproces?
Een kind de haast die zijn/haar ouder heeft zelf voelt?
 
Vanaf volgende week ontvangt u bij te laat op school komen van uw kind(eren) via de leerkracht een te laat briefje als reminder.
 
Wanneer wordt er een te laat briefje meegegeven:
- Wanneer uw kind(eren) na de bel nog niet in de klas aanwezig zijn, dus ook wanneer ze nog op de gang hun jas en schoenen e.d. aan het uitdoen zijn.
- verslapen, wekker ging niet.
- auto startte niet.
- gisteravond laat naar bed vanwege een feestje e.d.
Wellicht ten overvloede... ook wanneer u naar school heeft gebeld of de leerkracht een bericht heeft gestuurd dat uw kind later is, volgt een te laat briefje.
 
We hebben begrip voor bovenstaande redenen, dit rechtvaardigt alleen niet het te laat komen.
 
Een aangekondigde dokters- of tandartsafspraak of afspraak met een andere zorgverlener valt hier uiteraard niet onder!
 
 
 
Broertjes/zusjes:
 
We willen graag dat broertjes en zusjes van kinderen die bij ons op school zitten ook een plekje krijgen op de Müllerpier. Heeft u een jonger kindje thuis, dan willen we u vragen of u voor hem/haar ook een inschijfformulier wilt invullen. U kunt deze per mail opvragen bij Petra (petra.verschuure@rvko.nl).
 
 
 
Social Media Protocol:
 
In samenwerking met Digiwijzer is er een social media protocol opgesteld voor onze school. Social media is een verzamelnaam voor alle online platformen die interactie tussen de gebruikers mogelijk maken. Een aantal voorbeelden van populaire social mediaplatformen zijn TikTok, Instagram, Snapchat, WhatsApp en YouTube. 
De invloed van social media binnen het onderwijs groeit. Het gebruik van social media biedt nieuwe mogelijkheden, maar brengt ook risico's met zich mee. Het is daarom essentieel dat er duidelijke regels geden en dat iedereen die betrokken is bij de school hiervan op de hoogte is. Zo kunnen conflicten rondom social media worden voorkomen en kan het gesprek op school, maar ook thuis gevoerd worden over wat wel en niet acceptabel is op social media.
 
 
 
 
Save the date:
10 september: Informatieavond groep 1 t/m 8, aanvang 19.00 uur
23 september t/m 26 september: Kennismakingsgesprekken
2 oktober: Opening Kinderboekenweek 'Lekker eigenwijs'
7 oktober: Koffieochtend met spreker (digiwijzer: social media bij kinderen), aanvang 8.30 uur 
26 oktober: Start herfstvakantie
 
 
 
 
Wijkfestival:
 
Onderstaand bericht kreeg ik van de organisatie van het wijkfestival:
 
 
Beste bewoners, buren, leden van de VBBL en belangstellenden,

Om deze mooie nazomer in te luiden, is er op zondag 1 september het Lloydwijkfestival! Met oa. muziek van artiesten uit het Lloydkwartier, Schiemond én Coolhaven en een tour met stadshistoricus en bewoner Ferrie Weeda door de (haven)geschiedenis van onze wijk. Maak kennis met een aantal lokale stichtingen uit de wijk en Café Verhip, Sococo en Trattoria Sophia staan met eten en drinken.

Op zondag 1 september vindt de tweede editie van het Lloyd Wijkfestival plaats! Met oa. muziekoptredens van meerdere artiesten uit het Lloydkwartier, Schiemond én Coolhaven, een wandeltour met stadshistoricus en bewoner Ferrie Weeda door de (haven)geschiedenis van onze wijk. oor de kinderen zijn er tal van activiteiten: er is oa. een klimbaan, springkussens en workshops technisch knutselen, rappen en hoelahoep op muziek. Maak kennis met al wat onze wijk te bieden heeft! En natuurlijk zorgen Café Verhip en Trattoria Sophia voor eten en drinken.
Neem je buren en vrienden mee en we hopen jullie daar te ontmoeten!
 
Lloyd wijkfestival op 1 september 2023
Toegang: gratis, horeca voor eigen rekening
Tijd: 13.00 – 18.30 uur
Locatie: Sint-Jobsweg 21, naast café Verhip
 
Muziekprogramma
13:30 Dansgroep Dream Chaser Squad
14.00 Tanisha
15.00 Niemand is een eiland (Pier Theater)
16:00 Buurtband De Buurtjes
17.15 Steel & Stone
 
Activiteiten
13.30 - 16.00 Kinderworkshop technisch knutselen
13.30 - 15.00 Kinderworkshop Hoelahoep op muziek
14.30 - 15.15 Historische wandeling door het Lloydkwartier
15.00 - 18.00 Kinderworkshop rap en zang en R&B
 
Eten en drinken bij
Café Verhip & Trattoria Sophia
 
Dankzij medewerking van
Dansgroep Dream Chaser Squad | Tanisha | Buurtband De Buurtjes | Pier Theater | Steel & Stone | Stadshistoricus Ferrie Weeda | Xzieje | KITE educatie | KomKids | Pais Bas Music | StraatSterren | Blaxparx | NICE Developers | Cultuur Concreet | Gemeente Rotterdam
 
Met vriendelijke groet,
 

Madhoe, Ad, Anneke, Dorine,Mieke & Gertie


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl