Nieuws, 13-09-2024

Nieuws, 13-09-2024

Vrijdag 13 september 2024

Even voorstellen

Hoi, hoi, ik ben Josh en ik loop dit jaar stage als onderwijsassistent in groep 1/2. Ik heb al een paar handen geschud, maar het is ook wel leuk als ik me ook zo voorstel. Ik ben 25 en heb voor deze opleiding (bij het Albeda) op het Grafisch Lyceum gezeten. Ik teken en knutsel dus graag! Ook heb ik buiten tekenen een grote liefde voor fotografie en de natuur, dus ik haal graag die grote spin voor je weg.
Als u nog wat te vragen heeft, kun u altijd op me afstappen. Ik zal er zijn op maandag en dinsdag! Het is fijn u en uw kind te onmoeten en ik hoop dat we er samen een mooi jaar van maken!
Groetjes, Josh van Capelleveen

 

Gym

Dit schooljaar worden de gymlessen van de groepen 3 t/m 8 weer verzorgd door meester Jesse (donderdag) en meester Robbert (woensdag). Wij willen u vragen om uw kind de volgende gymspullen mee te geven op de dag dat uw kind gym heeft:
  • sportshirt met korte mouwen (een turnpakje is uiteraard ook goed)
  • korte sportbroek 
  • eventueel gymschoenen (zo niet, dan gymt uw kind op blote voeten)
  • elastiekje (voor kinderen met lang haar)
 
Sieraden (ook sporthorloges) moeten de kinderen voor de gymles afdoen.
 
Wij willen benadrukken dat de gymkleding die uw kind tijdens de gymles draagt, op de dag zelf niet gedragen wordt in de klas. Dit uiteraard vanwege de hygiëne.
 
We gaan er samen met de kinderen een sportief, gezellig en leerzaam schooljaar van maken!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Meester Jesse en meester Robbert
 
 
Rijke rekenvragen

Met de ingang van het nieuwe schooljaar zijn wij ook gestart met een nieuw rekenbeleidsplan. Een van de punten die in het nieuwe beleid staat is het verrijken van ons rekenonderwijs, onder andere met rijke rekenvragen. 

Rijke rekenvragen typeren zich door: 

  • Ze doen een beroep op wiskundig denken 
  • Ze hebben (meestal) meerdere acceptabele antwoorden 
  • Ze zijn gericht op het leren tijdens het oplossingsproces 
  • De reacties van kinderen op deze vragen geeft veel informatie over hun leren 

Door vaker rijke rekenvragen in te zetten in ons onderwijs dagen wij de kinderen meer uit, zijn de kinderen vaker creatief, kritisch en oplossingsgericht aan het denken, is er minder vaak iets fout, maar kan het wel beter en leren wij veel over het denken en leren van de leerlingen. 

Hieronder een mooi voorbeeld van een rijke rekenvraag: 

Een bankmedewerker heeft 50 rolletjes met munten. Eén van de rollen heeft alleen maar neppe munten. De bankmedewerker weet dat de echte munten 10 gram wegen en de neppe munten 9 gram. Wat is het minst aantal keer dat de bankmedewerker moet wegen om erachter te komen in welke rol de neppe munten zitten? 

Als je zeker weet dat je het best mogelijke antwoord hebt, mag je dit komen controleren bij meester Lennard!

 

AVG

In de schoolpraatapp kunt u het toestemmingsformulier voor beeldmateriaal vinden (in het menu, onderaan, toestemming AVG). We willen u vragen om dit voor vrijdag 20 september in te vullen als u dit nog niet heeft gedaan. Als er niets is ingevuld gaan we ervan uit dat u toestemming heeft gegeven. Mocht er iets veranderen, dan kunt u dit altijd zelf aanpassen. Laat dit dan wel even weten aan de groepsleerkracht. We gebruiken de foto's vooral voor de berichten in de schoolpraatapp, zodat u een goed beeld krijgt van wat er op school gebeurd en wat de kinderen allemaal meemaken. 

 

Koffieochtend

Op 7 oktober staat er een koffieochtend gepland. Dit schooljaar willen we een aantal koffieochtenden een inhoudelijke invulling geven. Voor deze koffieochtend staat Social Media op de agenda. Via onderstaande link kunt u de flyer bekijken.

Flyer koffieochtend

 

CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt een breed aanbod van gratis webinars aan. Hieronder de link met meer informatie.

Webinars CJG

 

Save the date

23 september tot en met 26 september: Kennismakingsgesprekken

2 oktober: opening Kinderboekenweek 'Lekker Eigenwijs'

7 oktober: koffieochtend met spreker, aanvang 8.30 uur

26 oktober: start herfstvakantie

 


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl