Nieuws, 11-10-2024

Nieuws, 11-10-2024

Donderdag 10 oktober 2024

Terugblik koffieochtend
Afgelopen maandagochtend was er een koffieochtend in samenwerking met Digiwijzer. Onder het genot van een kopje koffie of thee kregen de ouders uitleg over social media, games, apps en nog meer. Fijn dat zoveel ouders de koffieochtend hebben bijgewoond. 
Wij hebben aan Digiwijzer gevraagd of zij de inhoud kunnen delen, zodat we deze op de app kunnen plaatsen.

 

Wc-week
Wij vinden het op de Müllerpier erg belangrijk dat kinderen naar een schone wc kunnen gaan. Dit is echter lang niet altijd het geval. Wij hebben aan de kinderen gevraagd wat hierbij zou kunnen helpen... Ook hebben we gebrainstormd met het team. 
Komende week (van 14 tot en met 18 oktober) gaan we de wc-week introduceren. Tijdens deze week besteden we extra aandacht aan de wc. Dit doen we door middel van groepsgesprekken, grappige tekstwolkjes in de wc en iedere klas krijgt een wc-box. In deze box zitten spulletjes waarmee je de wc schoon kan maken (zie foto). 
Tussen de middag zal juf Sharmila ook een extra rondje doen om de wc's schoon te houden.
We hopen dat jullie thuis hier ook aandacht aan willen besteden. Goed om het gesprek te voeren hoe je de wc achterlaat voor de volgende. Iedereen wil tenslotte een school toilet! 
Later in het schooljaar zullen wij weer een wc-week inplannen.

 

Even voorstellen
Linda Versluis en Amy Nijman zijn de schoolcontactpersonen vanuit het samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs (PPO). PPO geeft hulp aan scholen bij vragen omtrent leren, werkhouding en gedrag. Wekelijks is een van de schoolcontactpersonen op school. Linda op de dinsdagochtenden en Amy afwisselend op maandag, dinsdag, donderdag. Voor meer informatie zie www.pporotterdam.nl of l.versluis@pporotterdam.nl/a.nijman@pporotterdam.nl

 

Problemen met pushberichten
Verschillende ouders (en ook leerkrachten) hebben aangeven dat zij geen pushberichten meer krijgen van de schoolpraatapp. Inmiddels hebben wij contact gehad met het bedrijf achter de schoolpraatapp. Zij zijn druk bezig om dit te verhelpen en na het weekend moet alles weer werken zoals het hoort. 

 

Nieuws uit de groepen
Dinsdag kwam Puck Koper in onze klas. Ze kan heel mooi tekenen en haar lievelingskleuren zijn rood en blauw. En ze heeft een zilveren penseel gewonnen. Ze werkt boven juf Anne.
We gingen heel mooi tekenen en we hadden veel plezier. We gingen leuke poppetjes tekenen en toen we gingen haar bedanken en ging ze weg en mochten wij verder tekenen. Maar ze heeft ook nog voorgelezen uit haar boek van het zilveren penseel. En het boek heet water is voor vissen.
Groetjes van Sara en Ynova (4A)

 

Buitenspelen
Voor kinderen is het belangrijk dat zij gedurende de schooldag genoeg beweging krijgen. Het buitenspelen is hier een belangrijk onderdeel van. Als het (een beetje) regent gaan wij ook naar buiten. Natuurlijk wel iets minder lang. We willen u vragen om de kleding van de kinderen aan te passen aan de weersomstandigheden.


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl